مقایسه دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا (بخش دوم)

در بخش اول مقایسه دو دانشگاه دولتی ترکیه، یعنی دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا به معرفی این دو دانشگاه پرداختیم و بخش هایی از دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا مانند تاریخچه، موقعیت مکانی، تعداد دانشجو، تعداد دانشکده و … را معرفی کردیم. تیم متفکر قرهیختگان شریف مهر در بخش دوم مقایسه دانشگاه های حاجت تپه و عدنان مندرس، به مقایسه بخش های مختلف این دو دانشگاه می پردازد. برای مثال قسمت هایی مانند تاریخچه، تعداد دانشکده، موقعیت مکانی و … را مورد برسی قرار می دهیم تا داوطلبان تحصیل در کشور ترکیه و به خصوص دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا، بهتر با این دو دانشگاه آشنا شوند.

پس از اینکه در بخش دوم مقایسه دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا، این دو دانشگاه را از نظر تعداد دانشکده، موقعیت مکانی، رفاه دانشجوی و … برسی کردیم، نحوه پذیرش و قبولی در دانشگاه های ترکیه و به خصوص دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا را بیان می کنیم و راه کار هایی برای داوطلبان آشکار می سازیم تا راحت تر در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه پذیرفته شودند. مقایسه دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا دارای دو بخش است که در بخش اول به معرفی دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا پرداخته شده و در بخش دوم این دو دانشگاه را با هم مقایسه می کنیم.

تصاویر دانشگاه حاجت تپه

مقایسه تاریخچه دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا

در اولین بخشه مقایسه دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا، تاریخچه این دو دانشگاه دولتی را با هم مقایسه می کنیم. دانشگاه حاجت تپه در سال ۱۹۶۷ در آنکارا یا همان پایتخت ترکیه تاسیس شده است و همچنین دانشگاه ساکارای که معمولا به نام  SAU از آن یاد می شود در شهر سر دیوان، مرکز استان ساکاریا واقع شده است. دانشگاه ساکاریا در ابتدا با دو دانشکده مهدسی و معماری وابسته به دانشگاه فنی استانبول کار خود را در سال ۱۹۷۰ شروع کرد. اگر بخواهیم تاریخچه این دانشگاه را باهم مقایسه کنیمف می توانیم به این نتیجه برسیم که در یک دوره زمانی نزدیک به هم تاسیس شده اند، اما دانشگاه حاجت تپه که در شهر آنکارا واقع شده است نسبت به دانشگاه ساکاریا که در شهر سر دیوان قرار دارد قدیمی تر است.

مقایسه دانشکده های دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا

پس از آن که دو دانشگاه بزرگ حاجت تپه و ساکاریا را از نظر تاریخچه برسی کردیم و به این نتیجه رسیدم که دانشگاه حاجت تپه قدیمی تر است، اکنون به مقایسه تعداد دانشکده های دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا خواهیم پرداخت. دانشگاه حاجت تپه شامل ۱۴ دانشکه است یعنی دانشکده پزشکی، دانشکده ارتباطات، دانشکده علوم، دانشکده فیزیوتراپی و توانبخشی، دانشکده، دانشکده دارو سازی، دانشکده پرستاری، دانشکده دندان پزشکی، دانشکده اقتصاد و علوم دارایی، دانشکده آموزش، دانشکده هنر های زیبا، دانشکده مهندسی، دانشکده علوم بهداشت و دانشکده حقوق.

 

دانشگاه ساکاریا نیز دارای ۱۵ دانشکده است، یعنی دانشکده پزشکی، دانشکده دندان پزشکی، دانشکده مهندسی، دانشکده هنز های زیبا، دانشکده علوم وهنر، دانشکده مدیریت، دانشکده الهایت، دانشکده ارتباطات، دانشکده فناوری، دانشکده علوم ورزشی، دانشکده گردشگری، دانشکده حقوق، دانشکده فناوری آموزش، دانشکده علوم سیاسی و دانشکده کامپیوتر و علوم ارتباطات. از نظذ تعداد دانشکده هم دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا به یک دیگر نزدیک هستند ولی اگر مبا برای مقایسه تعداد دانشکده این دو دانشگاه باشد. دانشگاه ساکاریا شامل ۱۵ دانشکده بوده و از دانشگاه حاجت تپه با ۱۴ دانشکده برتری دارد.

دانشگاه ساکاریا کارنامه

مقایسه موقعیت مکانی دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا

از نظر موقعی مکانی دانشگاه بزرگ و قدیمی حاجت تپه در شهر آنکارا که پایتخت ترکیه است واقع شده و دانشگاه ساکاریا در بخش سر دیوان شهر ساکاریا قرار دارد. اگر بخواهیم موقعیت مکانی ان دو دانشگاه را باهم برسی کنیم خب به این نتیجه می رسیم که دانشگاه حاجت تپه به دلیل قرار گیری در پایتخت ترکیه و با امکانات بسیار مناسبی که دارد. موقعیت مکانی خیلی بهتری نسبت به دانشگاه ساکاریا دارد که در شهر سر دیوان، ساکاریا قرار دارد.

نحوه پذیرش در دانشگاه های ترکیه

نحوه پذیرش و قبولی در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه بیشتر بستگی به دانشگاه ها و تیم علمی آموزشی آن ها دارد. در کل برای قبولی و پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه ۳ روش است. روش اول شرکت در آزمون مشهور YOS است، روش دوم شرکت در آزمون هماهنگ SATS است  و روش سوم و پایانی داشتن شرط معدل است. حالا روش قبولی در دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا را نیز معرفی  و مقایسه می کینم.

دانشگاه بزرگ و قدیمی حاجت تپه برای مردمان کشور ترکیه از طریق آزمون YOS و برای داوطلبان سایر کشور ها آزمون SAT را برای پذیرش گذاشته است. آزمون SAT، آزمونی هماهنگ بوده است که در زمانی مقرره از داوطلبان گزفته می شود و کسانی که نمره مورد نظر را کسب کنند وارد دانشگاه می شوند. در دانشگاه حاجت تپه علاوه بر آزمون SAT از روش شزط معدل هم برای رشته های خاصی استفاده می شود.

دانشگاه های ترکیه پذیرش

دانشگاه ساکاریا و بیشتر دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه برای پذیرش دانشجو از آزمون YOS استفاده می کنند. این آزمون شامل سه بخش ریاضی، هندسه و هوش است که توسط هر دانشگاه طراحی می شود و در زمانی که آن دانشگاه مشخص کند آزمون YOS برگزار می شود و برای قبولی در این آزمون باید به حداقل نمره مورد نظر هر دانشگاه رسیده باشید. که این آزمون بیشتر به زبان های ترکی، انگلیسی و گاهی فارسی است.

برای قبولی درآزمون YOS بهترن راه استفاده از کتا ها و کلاس های کمک آموزشی است. پیشنهاد ما به شما کتاب های آموزش YOS استاد دربندی است که تنها مرجع فارسی آموزش YOS است و همچنین کلاس های ایشون که بهترین کلاس های آموزش YOS  شناخته شده است و علاقه مندان بسیاری دارد.  مقایسه دانشگاه های ساکاریا و حاجت تپه، شامل دو بخش  است که در بخش اول به معرفی دانشگاه های حاجت تپه و ساکاریا و در بخش دوم به مقایسه این دو دانشگاه پرداخته شده است.

سوالات خود در اربتاط با دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه همچنین دانشگاه ها حاجت تپه و ساکاریا را در قسمت نظرات درج کنید تا تیم متفکر متفکر فرهیختگان شریف مهر در سریع ترن زمان به آن پاسخ دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست