مقایسه دانشگاه های استانبول و آنکارا (بخش دوم)

در مقایسه دو دانشگاه بزرگ و دولتی ترکیه یعنی دانشگاه های استانبول و آنکارا در ابتدا به معرفی کوتاهی از این دو دانشگاه پرداختیم و نگاهی به تاریخچه دانشگاه های استانبول و آنکارا داشتیم. همچنین دانشکده ها، رفاه دانشجویی و بسیاری از بخش های دیگر این دو دانشگاه دولتی ترکیه را معرفی کردیم. اکنون تیم متفکر فرهیختگان شریف در بخش دوم مقایسه دانشگاه های استانبول و آنکارا به نحوه پذیرش در این دانشگاه ها و همچنین مقایسه آن  ها با هم می پردازد تا علاقه مندان به تحصیل در کشور ترکیه بهتر با دانشگاه های استانبول و آنکارا آشنا شوند.

در قسمت اول مقایسه دانشگاه های استانبول و آنکارا از ترکیه به  این موضوع نیز پرداختیم که هر دو دانشگاه از قدیمی ترین و بزرگ ترین دانشگاه های ترکیه محسوب می شوند. اما از لحاظ معروف بودن و داشتن علاقه مندان بیشتر دانشگاه استانبول از دانشگاه آنکارا پیشی گرفته است. اکنون در قسمت دو از مقایسه دانشگاه های استانبول و آنکارا، تیم متفکر فرهیختگان شریف مهر این دو دانشگاه ها را از نظر دانشکده، تیم آموزشی، مقعیت مکانی و رفاه دانشجویی مقایسه می کنیم و در آخر به نحوه قبولی در هر دو دانشگاه اشاره ای داریم.

دانشکده های دانشگاه استانبول و آنکارا

همان طور که در بخش قبلی مقایسه دانشگاه های استانبول و آنکارا بیان شده بوده، دانشگاه بزرگ و قدیمی استانبول شامل ۱۷ دانشکده یعنی دانشکده های پزشکی، دارو سازی، دندان پزشکی، دامپزشکی، اقتصاد، فنی و مهندسی، علوم سیاسی، مدیریت کسب و کار، حقوق، مدیریت بازرگانی، علوم، ارتباطات، روزنامه نگاری، ادبیات و علوم اجتماعی، شیلات، الهیات و … اشاره کرد که علاوه بر این ۱۷ دانشکده، دانشگاه استانبول دارای ۹ موسسه یعنی موسسات حسابداری، مطالعات ترکی، علوم اجتماعی، قلب و عروق، بهداشت و کودکان و … است.

دانشکده های دانشگاه استانبول و آنکارا

 

اما دانشگاه آنکارا که در پایتخت ترکیه قرار گرفته است، شامل ۱۴ دانشکده است که اگر بخواهیم به آن ها نگاهی داشته باشیم می توانیم به دانشکده های کشاورزی، ارتباطات، دندان پزشکی، دامپزشکی، علوم، علوم سیاسی، دارو سازی، پزشکی، علوم انسانی، علوم پزشکی، مهندسی، علوم آوزشی، معارف و … اشاره کرده که در میان این دانشکده های دانشگاه حقوق اولین دانشکده است. دانشگاه آنکارا نیز دارای ۹ مدرسه آموزش عالی است. پس از نظر دانشکده و وسعت تحصیلی دانشگاه استانبول از دانشگاه آنکارا پیشی گرفته است.

موقعیت مکانی دانشگاه های استانبول و آنکارا

در ابتدا از دانشگاه استانبول شروع می کنیم که در شهر استانبول یعنی یکی از بزرگ ترین شهر های جهان و اروپا است. استانبول از لحاظ اقتصادی نیز بهترین شهر ترکیه محسوب می شود و هر ساله گردشگران بسیاری به این شهر سفر می کنند و از مکان های دیدنی آن لذت می برند. شهر بعدی آنکارا است که دانشگاه دولتی و مجهز آنکارا در این شهر قرار دارد. این شهر که پایتخت کشور ترکیه است از امتیاز های زیادی بر خوردار است و بسیار شامل مکان های گردشگری و تفریحی  است. پس از نظر موقعت مکانی هر دو دانشگاه در بهترین شهر های ترکیه و اروپا قرار دارند.

تیم آموزشی دانشگاه های استانبول و آنکارا

دانشگاه استانبول دارای کادر آموزشی متشکل از ۲۰۰۰ استاد و همکار، ۴۰۰۰ دستیار و همکار جوان، و بیش از ۶۰۰۰۰ دانشجوی کارشناسی، ۸۰۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد است که سالانه برنامه دانشگاه استانبول را اجرایی می کنند. و این مورد بیانگر این است که دانشگاه استانبول بسیار آینده نگر است و با برنامه به سوی اهداف خود قدم بر می دارد. اما در ادامه دانشگاه آنکارا، ترکیه ۱۶۳۹ عضو هیئت علمی، ۵۵۲۷ عضو کارکنای علمی و ۶۶۷۹۶ دانشجو است. از نظر تعداد دانشجو نیز دو دانشگاه با یک دیگر یک سان هستند و جز پر جمعیت ترین دانشگاه ها محسوب می شوند.

رفاه دانشجویی در ترکیه

رفاه دانشجویی در بیشتر دانشگاه های ترکیه بسیار بالا است و بعضی وارد نیز به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. برای مثال دانشگاه استانبول از نظر رفاه دانشجویی دارای سالن های ورزشی مانند سالن های فوتبال، والیبال، بسکتبال، فوتسال و … است همچنین شامل استخر و مجموعه بندن سازی است. دانشگاه استانبول به دانشجویان خود خوابگاه های مجهز با کم ترین قیمت و همچنین غذا هایی با کیفیت برای دانشجویان بوده است. در مجموع دانشگاه بزرگ استانبول از نظر رفاه دانشجویی بسیار فعال است.

رفاه دانشجویی در ترکیه

دانشگاه آنکارا که نیز در گذشته اشاره شده اهمیت بسیاری به رفاه دانشجویان خود می دهد و برای آن ها اهمیت بسیاری در نظر می گیرد. دانشگاه آنکارا شامل خوابگاه های ۱ نفره، ۲ نفره و همچنین ۳ نفره است که دارای نمایشگر و تلفن و اینترنت رایگان بوه است. و به این علت که آنکارا پایتخت کشور ترکیه است دانشجویان در زمان های آزاد خود بسیار مکان های تفریحی و گردشگری برای بازدید دارند در نتیجه از لحاظ رفاه دانشجویی و موقعیت مکانی هر دو دانشگاه به نوعی در بهترین شرایط به سر می برند.

چگونه در دانشگاه های استانبول و آنکارا قبول شویم؟

دانشگاه های بزرگ استانبول و آنکارا از ۲ طریق دانشجویان خود دار پذیرش می کنند. روش اول قبول در آزمون YOS و روش دوم شرط معدل بوده است. روش شرط معدل بستگی به معدل سال آخر داوطلبان دارد و دانشگاه های دولتی ترکیه و همچنین دانشگاه های آنکارا و استانبول با توجه به خوب بودن معدل دانشجو قبول می کنند. و اما روش قبولی در آزمون YOS که آزمون است در دو بخش هوش و ریاضی و هندسه است. آزمون YOS و سطح آن بستگی به دانشگاه مورد نظر دارد و داوطلبان زیادی این آزمون را می دهند پس برای قبولی نیازمند کتاب و کلاس هستید.

در زمینه کتاب ها و کلاس های آموزش YOS، تیم متفکر فرهیختگان شریف مهر می تواند کتاب های آموزش YOS استاد دربندی که تنها مرجه فارسی آموزش YOS در ایران است و کلاس های ایشان که بهترین کلاس ها با نحوه تدریس و آموزش با سطح بالای علمی است را به شما معرفی کند تا در رسیدن به موفقیت از دیگران نیز پیشتاز باشید.

سوالات خود در ارتباط با دانشگاه های دولتی ترکیه و همچنین دانشگاه های استانبول و آنکارا و آزمون YOS در قسمت نظرات درج کنید تا تیم متفکر فرهیختگان شریف مهر با آن پاسخ دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست